Kalkkögeleiden eteläkurulainen

Kalkkögeleiden eteläkurulainen

Eipä helmikuussa ole juurikaan satanut lunta ja lämpötilat ovat korkealla. Aika siis suunnata firnin metsästykseen. Jahtikaveriksi lähti Lea, jolla olikin ”hyvät” pari päivää vanhat betat yhdestä kurulaisesta, jota olimme jo kauemmin tiirailleet. Nousu on helpointa tehdä takapuolelta, joten ylhäältä ei juurikaan näe mitään. Ongelmana on ollut se, että etelänpuoleiseen kuruun tiputtaa yläpuolelta olevilta kallioseiniltä niin paljon kaikenlaista lumipaakkua ja kiveä, että aina kun lumipakka ehtii tarpeeksi stabiiliksi laskua varten, on kuru täynnä kikkaretta. Tällä kertaa kaikki tulisi kuitenkin olemaan toisin… tai sitten ei.


Plussaa:
– Kaukaa katsottuna esteettisesti miellyttävä olemus
– Kalkkögeleiden maisemat
– Linjan näkyvyys lähimmältä afteriterassilta
Miinusta:
– Puolivälin jälkeen eeppisen kikkareinen lumi

Karhuherran kurulaistähdet:
     

Share This

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *