Stubain mökkireissu

Stubain mökkireissu

Maaliskuun loppupuolella kävimme neljän päivän mökkireissun. Liikkeelle lähdettiin Stubain jäätiköltä. Karhun suosima lähestymistapa on vetäistä ekana päivänä ensin hissillä ylös ja skinnata siitä eteenpäin. Näin puolikasta päivää ei kulu puurajan alapuolella mökille murtsikoidessa, vaan saa jo ekana päivänä kunnon laskun.

Suosittelen Innsbruckin lähistöltä juuri tätä Stubain ja Sellraintalin välistä  aluetta esimerkiksi ekoja hüttereissuja miehitetyille mökeille suunnitteleville. Maasto on vaihtelevaa, mutta skinnausystävällistä, ja mökiltä toiselle siirtyminen on yleensä helppoa. Lähtöpaikaksi käy Stubain lisäksi esimerkiksi Kühtai tai Sellraintalin läpi kulkeva tie, jossa pääsee autolla 2000 metriin asti. Jäätikkökamat voi monilla reittivalinnoilla jättää kotiin. Mökit täällä ovat enimmäkseen miehitettyjä, ja valikoimaa löytyy esimerkiksi parisataa henkeä vetävistä alppihotelleista (Franz-Senn Hütte) aina vähän pienempiin laitoksiin (Winnebachseehütte, Westfalenhaus) jne.

Eläinkaverit lähtivät matkaan pienoinen pyydanvainu nenässään, mutta tällä kertaa lumi oli ensimmäisenä päivänä eeppisen huonoa föhnin tehtyä tuhojaan. Tämän jälkeen keskityimmekin firnin etsimiseen ja varjopuolelta bongasimme ja kävimme laskemassa yhden kivan, suojassa olleen kurun.

Karhuherran kurulaisranking

Plussaa:
+ Pidempi kuin alhaalta olisi arvannutkaan
+ Tasainen jyrkkyys, Hylje halaili onnellisena hakkuansa
+ Hieno lopetus neljän päivän turistihommille
Miinusta:
–  Ihan harjanteelle pääsemiseksi olisi vaadittu joitain metrejä kivikossa kiipeilyä, köyden puuttuessa vaikutti liian jännältä
Karhuherran kurulaispisteet:
     

Share This

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *