Vinkit Pohjois-Suomen laskureissulle!

Vinkit Pohjois-Suomen laskureissulle!

Viime kevään materiaali pohjoisen reissulta jäi julkaisematta, joten esittelemme sen tässä tarpeellisten vinkkien kera. Alla suunnittelutyötä varten kartta, josta käy ilmi Pohjois-Suomen kolme vuorta (Seiska, Mustikka ja eksoottisesti nimetty Daltinden) sekä muut tärkeimmät paikat ja etäisyydet.

Untitled-1

Ajankohta: Joko pääsiäinen tai vappu tulee kyseeseen. Muina aikoina täällä on pelkkä musta aukko, aluetta ei yksinkertaisesti ole olemassa. Päädyimme vappuun.

Lähestyminen: Mieluiten nostalgisen hotelli Kilpisjärven kautta.

kossu

Hotelli Kilpisjärvi.

Majoitus: Tietenkin teltassa, koska siitä saa parhaat somekuvat.

teltta

Normisää ja merimaisema

teltassa

Siitä telttaselfie ja suoraan vaan jakoon!

Aktiviteetit: Sää on aina paska, joten hiihtää ei onneksi tarvii kovinkaan usein. ”Free riding” tarkoittaa täällä vapaata ajelua autolla. Autosta skouttaillaan laskulinjoja ja otetaan niistä kuvia mahdollisimman kalliilla ja pitkällä objektiivilla. Olimme onneksi liikkeellä Ajelutiimin Postipatella, jonka korkeasta ohjaamosta skouttailu on helppoa.

Free ridingissa etsitään myös ns. mansikkapaikkoja, eli 3G-verkolla varustettuja parkkipaikkoja, ja yllä olevalla videolla Kuutti onkin iloisena jälleen uuden spotin löydettyään. Kaiken kruunaa Statoililla nautitut taukohodarit (à 10 kr kpl). Massipäälliköt ajaa Burger Kingiin, me ei.

Löydetyistä laskulinjoista sitten spekuloidaan että olisiko ne laskettavissa vai ei.  Spekuloinnin lopputuloksella ei ole väliä, koska ei kuitenkaan mennä niitä laskemaan. (Jos jostain syystä mennään, niin kannattaa spekuloida, että kyseessä oli mahdollisesti ensilasku. HAHHAH, ei tietenkään ollut, koska joku Ape, Skipe, Ode, Henttonen tms. on sen tietenkin jo käynyt laskemassa).

Laskeminen: Jos hyvä sää tai äkillinen motivaatio pääsee kuitenkin yllättämään niin eikun energisoivan aamusmoothien jälkeen ylös! Topissa odotellaan poikkeuksetta että lähtiskö pilvet pois niin saatais sitä kuvaa sinne someen.

keisari

Keisarilla on kätevä keisarin viitta mukana odottelua varten.

 

karpalo

Firnin tekeytymistä on mukava odotella, kun on hyvät eväät! Repun pohjalta löytyi kolme kuivattua karpaloa.

Eipä siinä muuta kuin nähdään taas ensi pääsiäisenä!

Share This

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *