Purjehdusta pitkälle syksyyn (talveen?)

Purjehdusta pitkälle syksyyn (talveen?)

Heippa! Blogi on ollut talven jälkeen pitkällä tauolla. Talvikauden jälkeen muutin asustelemaan s/y Sylviaan. Onnistuneiden venekauppojen tuloksena s/y Sylvia onkin vaihtunut hieman suurempaan versioon. Tässä ensin syksyn suunnitelmat ja sen jälkeen kertaus kesästä.

Vene on toiminut sen verran hyvin, että olen nyt ajatellut toteuttaa yhden ehkä huonoimmista ideoistani ikinä, eli lähteä vielä pitkälle syyspurjehdukselle saaristoon. Haluaisin nähdä ruskan loppuvaiheet ja tämän jälkeen tarkoituksena on olla veneessä ja vesillä niin kauan kuin kantti ja vene kestää. Olisi kiva nähdä lunta veneen kannella, mutta otetaan nyt epäviralliseksi tavoitteeksi vähintään marraskuun loppupuolisko.

En ole ollut Suomessa marraskuussa viimeiseen kymmeneen vuoteen, joten mielenkiinnolla jään odottamaan sitä, että onko silloin niin kauheaa kuin kerrotaan. Laivaa on jo ehdotettu lastattavaksi masennuslääkkeillä ja viinalla… Joka tapauksessa edessä tulee varmaan olemaan mielenkiintoisia hetkiä ja kylmiä aamuja, sillä s/y Sylvia on 1980-luvulla sarjavalmistettu normi lasikuitukippo, johon ei ole tehty mitään erikoisempia modauksia viileitä lämpötiloja varten. Tietoa veneestä tulossa blogiin piakkoin.

Auringonlasku Harmajalla pari päivää sitten, tällaisia purjehdusiltoja olisi vielä toiveessa lisääkin… mutta mitenköhän käy?

Mitä kesällä tapahtui?

Seilasin kevään ja kesän lähinnä ympäri Suomenlahtea, yksin ja kavereiden kanssa. Kaukaisin kohde on ollut Riianlahden Ruhnu. Matkaa on linnuntietä pitkin (suoraan kohteesta kohteeseen) kertynyt Google Mapsin mukaan n. 1750 km (n. 950 merimailia). Todellinen kuljettu matka on tietenkin aika paljon pidempi. Näiden lisäksi on tehty joitain lyhyitä viikonloppureissuja.

 Fiiliksiä kesältä löytyy parhaiten Instagramista. Tervetuloa mukaan seuraamaan että miten tänä syksynä käy!

Share This

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *