Syyspurjehdus Hangon villiin länteen

Syyspurjehdus Hangon villiin länteen

Ajattelin lokakuussa lähteä vähän kauemmas, mutta mut houkuteltiin kuitenkin mukaan pariin viikonloppukisaan Helsingissä, joten aikataulut alkoi mennä vähän tiukille. Piti tyytyä hieman lyhyempään retkeen. Tällä kertaa oli tavoitteena mahdollisimman lyhyet päivämatkat, ja nyt onkin oikeasti hyvä aika koluta kaikkia sellaisia paikkoja, joista kesällä tulee aina ajettua ohi ”tungoksen” takia.  Herra Kuutti oli eläinkaverina mukana Hankoon asti, siitä takaisinpäin tulin yksin. 

Porkkalanniemen edustalla

Hankoon mennessä pysähdyttiin Järvössä ja Byxholmenissa. Byxholmeniin seilattiin täydessä kaatosateessa. Onneks perillä odotti Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen ylläpitämä ilmainen ja tosi siistissä kunnossa oleva sauna. Heinäkuussa jopa kuusi saunonutta venekuntaa oli  jättänyt puumerkkinsä vieraskirjaan samana päivänä. Nyt oli vähän rauhallisempaa. 

Ilma oli verrattaen lämmin, mut vesi yhtä märkää kuin ennenkin

 

Byxholmen  aamulla. Ruska 🙂

 

Perjantai-illan realiteetteja Hangossa: läppärit ja punkkupullo esiin ja sähköposteja naputtelemaan

Taivas oli öisin aika pilvetön, ja sillon yölämpötilat tippuu roimasti. Veneessä sisälämpötila aamulla on n. 5 Celsiuksen tuntumassa. Lämmitintä ei oikein viitsi pitää yöllä päällä, sehän vie dieseliä ja sähköä, ja viileässä nukkuu muutenkin paremmin(??). Mulla on talvimakuupussi, jonka sisälle en ole toistaiseksi vielä edes joutunut kömpimään. Untuvapeitto ja jalkojen päälle heitetty makuupussi on toiminut kombona hyvin. Lämmitin kuivattaa sisäilman aika tehokkaasti, ja kuivuus on kuitenkin loppujen lopuksi tärkeämpää kuin absoluuttinen lämpö. Mutta villasukat ja untuvatossut on täällä veneessä silti ihan ykköskamaa.

Hankoon saavuttiin rauhallisessa tuulessa, mutta muutenhan tää paikka on aivan villi länsi. Edellisellä visiitillä bongattiin hieman aineissa oleva nuorisolauma venebensiksellä hajottamassa paikkoja ja soitettiin poliisit. Tällä kertaa heräsin klo 4 aamuyöllä siihen, kun pari tyyppiä steppailee s/y Sylvian kannella. Kyselin vähän, että mikäs tämä meininki niin ”Sori sori, oltiin vaan tulossa ihan nopeesti röökille tähän”. Okei. Noh, loppujen lopuksi tarjosin tulta ja vaihdettiin kuulumiset ihan hyvässä hengessä…

Paluumatkalla olin yksin ja pysähdyin Rödjanilla, Jussarössä, Lähteelässä ja vielä ihan Lauttasaaren edustalla Käärmesaaressa. 

Auringonlasku matkalla Rödjanille (ajoissa taas liikkeellä…)

Rödjanin sauna illan hämärässä

Lähteelä ja aivan peilityyni aamu. Laiturilta sai vielä sähköä.

Erityismaininta Käärmesaarelle tällaisena lähiretkeilykohteena, etelärannan kalliot on hienot! Kannattaa käydä veneellä, kajakilla tai innokkaimmat vaikka uimalla… Käärmesaaressa  vietetyn kirkkaan yön jälkeen laituri ja veneen kansi oli aika jäässä ja ajattelin näpytellä läppäriä siihen saakka, että pääsisin irrottamaan köydet kivassa auringonpaisteessa. Laituri on Käärmesaaren pohjoispuolella pienen mäen ja korkean metsikön juurella. Kahden aikaan iltapäivällä luovutin kun tajusin, että aurinko taitaa nousta mäen yläpuolelle seuraavan kerran joskus huhtikuussa…

Käärmesaaren rantakalliot

 

Käärmesaaresta jatkoin NJK Sailing Centerin Season End -skaboihin. Vikat kisat tälle kaudelle.

S/y Sylvia pysyttelee näillä näkymin noin viikon jossain Helsingin edustalla, sillä vene kärsii lämmitinongelmista ja ensi viikonloppuna edustan Vapaalaskufestivaaleilla. Festivaaleilla julkaistaan Eläintensaari-lyhytelokuva, ja meikä riehuu siellä muutenkin asiantuntijana jossain ständillä. Kaikki sinne!

Share This

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *