Minä

Tervetuloa. Tämä on sekalainen leikekirja hiihtoon, purjehdukseen ja leijailuun liittyvää tavaraa. Kiitän erityisesti kavereitani Lea Hartlia, Lorenzo Riegiä sekä Kuutti Haapasta useiden sivuilla näkyvien kuvien käyttöoikeudesta.

KUKAS IDIOOTTI TÄTÄ KIRJOITTAA?

Moikka vaan sullekin. Olen Juho, mutta kavereiden kesken vain Karhu. Olen monen asian harrastaja ja harrastelija.

Muutin vuonna 2005 vuorien ja lumen perässä ”opiskelemaan” Itävallan Innsbruckiin. Aika kului vapaalasku-, hiihtovaellus- ja kiipeilyhommissa sukkelaan, ja pian huomasin viettäneeni aika intensiiviset 7 talvikautta Alpeilla ja yhden siinä välissä Kanadassa. Selvisin hengissä ja laskupäiviä ehdin kerätä joka kausi yli 100. Kiipeilyäkin ehdin jossain välissä treenata melkein tosissaan. Siinä sivussa kouluttauduin (tai paremminkin koulutin itseni) freelance-kääntäjäksi, mikä osoittautuikin aika hyväksi ammatinvalinnaksi reissaamisen kannalta.

Meno oli kiihkeimpinä laskukausina siinä mielessä jo vähän liiankin innokasta, että vuonna 2013 totesin tarvitsevani tauon lumesta. Olin vuotta aiemmin aloittanut (kilpa)purjehduksen, kun etsin jotain tekemistä myös Suomen kesään. Ajattelin treenata purjehdusta vielä vähän lisää, joten jätin yhden talven välistä ja vietin sen Sydneyssä purjehtien Laser-jollaa. Kun tulin takaisin Suomeen, niin ryhdyin aktiiviseksi match-purjehtijaksi. Vuonna 2016 nousin hyvän miehistön siivittämänä match-kippareiden maailmanrankingissä sijalle 69, mikä tällaiselta myöhäisheränneeltä purjehdusamatööriltä on ainakin omasta mielestäni ihan hyvä suoritus.

Jossain välissä ehdin hankkia retkipurjeveneen, s/y Sylvian, ja kunnostin sen omaan käyttööni. Pian sen jälkeen huomasin, että vuokranmaksu syö reissaamiseen tarvittavaa budjettia liikaa, ja päätin alkaa viettämään kesäni veneessä asuen. Keväällä 2017 s/y Sylvia vaihtui hieman isompaan ja tämä vene tullaan varmasti näkemään vielä monessa mielenkiintoisessa paikassa.

Viimeisin ihastukseni leijalautailu taas ilmestyi mukaan kuvioihin pari vuotta sitten, kun kaipasin kesäksi purjehduksen rinnalle jotain vauhdikkaampaa. Pian tietenkin huomasin myös harrastavani talvella leijahiihtoa. Varsinkin talvella leijan kanssa touhutessa onneksi myös aiemmista lajivalinnoistani on hyötyä, ja tulen varmasti tässäkin blogissa vielä kirjoittamaan laskuhommien yhdistämisestä leijaan.

Vapaalasku, purjehdus ja kite. Niistä näillä sivuilla siis kerrotaan. Tervetuloa mukaan!