Minä

Tämä blogi on tauolla. Katso viimeisimmät kuulumiset osoitteesta alluringarctic.com

Tervetuloa. Tämä on sekalainen leikekirja hiihtoon, purjehdukseen ja leijailuun liittyvää tavaraa. Kiitän erityisesti kavereitani Lea Hartlia, Lorenzo Riegiä sekä Kuutti Haapasta useiden sivuilla näkyvien kuvien käyttöoikeudesta. 

KUKAS IDIOOTTI TÄTÄ KIRJOITTAA?

Moikka vaan sullekin. Tätä blogia kirjoittaa Juho, eli kavereiden kesken vaan Karhu.

Miten tähän on päädytty? Muutin koti-Suomesta vuonna 2005 vuorien ja lumen perässä ”opiskelemaan” Itävallan Innsbruckiin. Aika kului sukkelaan, ja pian huomasin viettäneeni aika intensiiviset 7 talvikautta Alpeilla ja yhden siinä välissä Kanadassa. Selvisin hengissä ja laskupäiviä sain kerättyä valtavan määrän. Kiipeilyäkin ehdin jossain välissä treenata melkein tosissaan. Siinä sivussa kouluttauduin (tai paremminkin koulutin itseni) freelance-kääntäjäksi, mikä osoittautuikin aika hyväksi ammatinvalinnaksi reissaamisen kannalta.

Meno oli kiihkeimpinä laskukausina jo vähän liiankin innokasta, ja vuonna 2013 totesin tarvitsevani tauon lumesta. Olin vuotta aiemmin aloittanut (kilpa)purjehduksen, kun etsin jotain tekemistä myös Suomen kesään. Jätin sitten yhden talven välistä ja vietin sen Sydneyssä purjehtien Laser-jollaa. Kun tulin takaisin Suomeen, ryhdyin aktiiviseksi match-purjehtijaksi. Vuonna 2016 nousin hyvän miehistön siivittämänä match-kippareiden maailmanrankingissä sijalle 69, mikä tällaiselta myöhäisheränneeltä purjehdusamatööriltä on ainakin omasta mielestäni ihan hyvä suoritus.

Kaipasin purjehduksen rinnalle jotain vauhdikkaampaa kesälajia, ja kuvioihin tuli vielä leijalautailu. Pian tietenkin huomasin myös harrastavani talvella leijahiihtoa.

Jossain välissä ehdin hankkia retkipurjeveneen, s/y Sylvian, ja kunnostin sen omaan käyttööni. Pian sen jälkeen huomasin, että vuokranmaksu syö reissaamiseen tarvittavaa budjettia liikaa, ja päätin alkaa viettämään kesäni veneessä asuen. Keväällä 2017 s/y Sylvia vaihtui vielä hieman isompaan, ja nyt sisällä sopii jo seisomaan!